Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2012



Uns des efectes del temporal de l’abril de 2019 va ser la destrossa dels vivers de llagosta més antics del passeig de Cala Gat. Pel novembre de 2017, Més per Capdepera demanà al ple de l’Ajuntament “ Instar a les autoritats competents: Ajuntament, Consell de Mallorca (patrimoni), Delegació de Balears de Demarcació de Costes i Reserva marina de Cala Rajada per a que redactin i executin un projecte de conservació, dels vivers antics existents al passeig de Cala Gat”. Evidentment per a consolidar els dos existents ja és tard, ja només se pot parlar de reconstrucció.



Ara per ara, i passat gairebé dos anys, no sabem si s'ha fet alguna passa.

L’any 2018 a la fira de Berlín se publicà un fulletó del patrimoni de Capdepera, en el que estaven inclosos els vivers de Cala Gat, ara ja són gairebé història. Podem presumir de l’estat de la conservació dels elements patrimonials?  Talaiots abandonats, torres que cauen, molins en runes, parets seques esboldregades, ... Si el nou regidor vol posar fil a l’agulla te molta feina al davant, tenim un gran patrimoni que a penes el sabem valorar i conservar.



Veure la moció presentada en novembre de 2017 i aprovada per l’Ajuntament de Capdepera.
http://www.capvermell.org/index.php/agenda/comunicats/21584-la-mocio-de-mes-per-protegir-els-vivers-del-passeig-de-cala-gat