1994- 1995 (1)



   





















Les temporades 1994-95 i 1995-96 van ser dues de les més mogudes del club per distints motius i esdeveniments que van succeir: ascens a Preferent, visita de representants de les penyes del Madrid i del Barcelona, la mort del president Ramon Sánchez, festes del 50è aniversari del club de Capdepera, la inscripció de l'Atlètic Escolar (club paral·lel al CE Escolar), reincorporació de la secció de bàsquet, etc., esdeveniments tots ells que anirem comentant en diversos lliuraments.

Quan la part administrativa va estar en ordre, després de devers 18 anys al servei del club, Vicenç Nadal traspassà la secretaria al seu amic Pedro Sard. A aquest l'ajudà en Pep Llull 'Fava', que residia a Palma, però que passava els caps de setmana entre nosaltres i els dilluns se'n duia treball per fer a la capital, en especial el que concernia de la Federació Balear de Futbol.


Jaume Moll, Pere Sard i Pepe Llull 'Fava'

En aquestes temporades, tant la penya del Madrid com la del Barcelona estaven en auge i les dues van deixar empremta en el si del C.E.Escolar.

Al juny de 1994, un cop finalitzada la temporada, una representació del Barcelona, mitjançant la Penya Blau Grana del nostre municipi, es van desplaçar i van conviure entre nosaltres devers quinze dies. Els desplaçats varen impartir un campus al planter de l'Escolar, i ells van ser Martínez Vilaseca, entrenador del planter i de la Segona Divisió del Barça, i Gonzalvo III; aquest, com els seus germans Gonzalvo i i Gonzalvo II, van ser jugadors del primer equip del Barcelona, sent el nostre visitant el que més vegades va vestir la samarreta de la selecció espanyola de futbol, amb la qual jugà, entre altres competicions, un Mundial. També hi va ser present Oriol Tort, qui va ser futbolista, entrenador, caçatalents, i responsable del planter del C.F.Barcelona. La nova Masia del Barça, inaugurada el 20 d'octubre de 2011, duu el seu nom en reconeixement als seus 40 anys de treball i contribució al club.

Campus de la penya del Barcelona de Cala Rajada. Drets, darrere dels jugadors: Amar Rabai, Carlos Faba, José Martínez, Martínez Vilaseca, Gonzalvo III, Jaume Moll, Joan Vicens i Oriol Tort.

Desembre 1994, festa en gran de la Penya del Reial Madrid de Cala Rajada. En representació de l'equip de la capital d'Espanya van ser entre nosaltres Alfredo Di Stéfano. Un sopar al càmping de sa Font de Sa Cala va ser la culminació de la visita dels representants del Reial Madrid. Di Stéfano, en nom de la Penya, va fer uns regals a l'Escolar, consistents en samarretes de l'equip blanc. Alfredo ha estat un dels millors jugadors de tots els temps; de 1953 a 1964 va ser jugador del Reial Madrid, equiip amb el qual disputà 510 partits, marcà 308 gols i conquerí diverses copes d'Europa. Ens va visitar sent president d'honor del Reial Madrid.


Alfredo Di Stéfano al costat de Toni Bauza "Barberet", president de la Penya del Reial Madrid. Van recollir els obsequis, per part de l'Escolar, M. Bestard i Tomeu Pascual "Papa".

Cadets, campions de Segona Regional. Entrenador, Baltasar Moya. Delegat, Colau Mayol.


Miquel Bestard