Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 3156

Les Biblioteques Municipals organitzen una conferència sobre la figura del dimoni


 Les Biblioteques municipals de Capdepera varen organitzar una conferència sobre la figura del dimoni des del món clàssic fins a l’actualitat. L’encarregat de l’explicació va ser el professor Antoni Janer, i dijous 12 de gener va explicar l’evolució del pensament entorn l’infern i els seus personatges.

Començà amb la concepció dels antics grecs i llatins, i com va anar evolucionant al llarg de la història fins a la judeo-cristiana. Amb un llenguatge planer va explicar (evidentment de forma molt resumida) l’evolució del concepte “inframón” i “infern”, i els seus origen etimològics. Una autèntica lliçó dels orígens dels nostres dimonis.

La conferència va servir per entendre com la figura del dimoni s’ha convertit amb el pas del temps en la representació del mal.

 

Això sí se va comentar que els dimonis de les festes de Sant Antoni, avui dia,  tenen un caràcter més juganer i entremaliat; més bé representen la temptació de Sant Antoni.
 

Al final hi hagué un breu torn de paraules i se comentaren alguns elements propis de Capdepera i la visió que se te dels nostres dimonis i com ha canviat en pocs anys.