Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2790

S'anuncia que estarà operativa el mes d'abril i que no "hipoteca" una futura línea ferroviària.

Amb una infografia deficient i sense presentar ni projecte, ni estudi de demanda, el Govern Balear ha anunciat que el mes d'abril s'obrirà una via que està pressupostada a tres anys.

El conseller ha manifestat que amb aquest projecte “es pretén transformar el problema que ens trobam amb les obres inacabades del tren Manacor-Artà en una oportunitat d’oci i de negoci per a tota la comarca del Llevant”. Company també ha volgut matisar que aquest itinerari verd no hipoteca una possible línia ferroviària entre Manacor i Artà en un futur, encara que ha volgut remarcar que en les actuals circumstàncies econòmiques i socials “es tracta d’una obra inviable”.
 
El nou itinerari verd, d’una longitud de 28,6 km, passarà per l’actual obra inacabada, que travessa els municipis de Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Artà. L’amplitud mitjana del passeig serà de quatre metres, excepte en algunes zones determinades, on, per la presència d’estructures del patrimoni ferroviari, serà de dos metres. El sòl serà el mateix que en l’actualitat, terreny natural compactat, amb les millores necessàries a les zones més deteriorades.
 
El projecte de creació d’aquest itinerari ambiental recull la construcció de fins a nou zones de descans, amb bancs i taules, aparcabicicletes i zones enjardinades, la recuperació de més de 24.000 m2 de zones boscoses, gràcies a la plantació de sis mil arbres autòctons (pins, alzines, moreres, etc.), la neteja i l’esbrossada general del terreny, l’estabilització de més de 20.000 m2 de talussos per evitar accidents per despreniments i la retirada de les tanques provisionals i dels elements d’obra que hi ha actualment.

Es col·locaran punts d’interpretació ambiental al llarg de l’itinerari amb informació sobre la Xarxa Natura 2000 i la vegetació i la fauna característiques de la zona (no s'han determinat els llocs).


El tren va per damunt el pont, aquí s'inventen un altre itinerari (infografia del Govern)

El conseller Company ha destacat que els grans objectius de la construcció d’aquesta via verda són “retornar a l’ús públic una zona abandonada en l’actualitat, d'acord amb la demanda de la gent de la comarca"

En definitiva, el Govern tuda definitivament una obra pública, oblida la demanda dels batles i consistoris dels municipis de Llevant, no resol el problema de la mobilitat a la comarca i aplica el conegut adagi de crear un problema (l'abandó de la zona) per llavors dir que aporten solucions.

La Comarca tendrem una via verda i continuarem amb la mateixa problemàtica de transport públic de sempre.



Per la futura via verda amb sabates i roba de mudar (infografia del Govern)