Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2907
Davant la contundència
de les proves, el jutge va decretar
el seu ingrés immediat a presó.


(espigolat en el diari Última Hora)





Aquesta és la crònica dels fets, que recollim de l'edició del diari "Última Hora", d'aquest mateix dimecres:

Bryan I., un italià de 22 anys, va ingressar ahir a la presó després de declarar davant el jutge de guàrdia de Manacor. Poc abans, la Guàrdia Civil d'aquella ciutat el va detenir i el va implicar de ple en l'enviament de sobres amb cocaïna arribats a l'illa des d'Holanda.

La investigació de la policia judicial es va iniciar fa unes setmanes, quan els agents van detectar que nombrosos cocaïnòmans i consumidors de drogues de la zona freqüentaven un pis del passeig Colom, a Cala Rajada. A continuació, van descobrir que l'inquilí era un jove nascut a Suïssa i nacionalitzat italià, sense feina coneguda. Havia arribat al juny a Mallorca i no treballava, encara que estava contínuament envoltat de tiqueters.

L'any anterior també havia passat l'estiu a Cala Rajada, encara que en aquesta ocasió va ser contractat com a animador d'un hotel. La relació laboral amb els seus caps no va anar bé, ja que sembla que van notar alguna cosa estranya en el seu comportament, i ja no va repetir.

La cocaïna la rebia de forma periòdica des d'Holanda, i el sistema que utilitzava era nou. Els seus contactes en aquell país introduïen petites quantitats en cartes no certificades, de la mida d'un sobre, i que no despertaven cap mena de sospita. Aparentava ser una correspondència normal, a diferències de les trameses en paquets, que solen estar molt més vigilades per la policia i la Guàrdia Civil. A cada sobre hi havia entre 30 i 50 grams de cocaïna de gran puresa, que un cop a Cala Rajada l'italià s'encarregava de tallar i distribuir. Els beneficis econòmics que obtenia eren molt elevats. El jove no tenia antecedents policials, però quan ahir va ser posat a disposició judicial les proves contra ell eren tan aclaparadores que el jutge el va enviar a la presó de manera incondicional.