Descarrega’t el PDF 

o llegeix els articles 

a continuació


 • Grècia: democràcia i dignitat

  David Abril Portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca Malgrat la tremenda ofensiva mediàtica, financera i política, Grècia ens ha donat aquests dies una gran lliçó de democràcia i dignitat amb el seu referèndum, i el triomf inqüestionable de l’OXI (no), que representa sobretot una palanca per canviar les (...)

   
 • Un Consell d’Eivissa inaudit (i fins pocs dies abans)

  Maurici Cuesta i Labèrnia El passat divendres, 3 de juliol, al vespre, i amb la presència de molts familiars, amics i autoritats ,com la nova presidenta balear, Francina Armengol, prenien possessió dels seus càrrecs els 13 consellers electes de la màxima institució eivissenca. Com ja sap el lector, (...)

   
 • Les celebracions del Tricentenari

  Mateu Morro 2015 és l’any del Tricentenari. Les propostes culturals i activitats commemoratives que s’han dut i es duran a terme al llarg de tot l’any són moltes i diverses. Totes sortides des de baix, des de la gent, des dels grups cultu- rals d’àmbit local. I en general, la recepció dels actes, (...)

   
 • L’esperança i la complexitat, presents en el debat de la investidura

  Josep Valero de l’Ateneu Pere Mascaró Ja s’ha constituït el nou govern de les Illes Balears. Amb 34 vots a favor, 3 abstencions i 22 vots en contra. Una majoria sòlida per intentar fer avançar polítiques d’esquerres. Però darrera aquesta més que suficient majoria aritmètica, no hi ha situacions (...)

   
 • I el cavall de Troia del TTIP arribà a Palma

  Maties Bennàsar El passat 20 de juny, es presentà al Parc de les Esta- cions de Palma, el gegant cavall de Troia que representa el TTIP ( les sigles amb anglès del Tractat de lliure comerç i inversions,) que es negocia entre la Unió Euro- pea i els Estats Units de Nordamèrica. Aquest cavall (...)

   
 • Al Consell de Mallorca també arriba el canvi

  Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró Com ja vàrem veure al darrer número de l’Altra Mirada les eleccions al Consell de Mallorca també han suposat canvis profunds per aquesta institució. El partit majoritari, el PP rebé un càstig molt important, passant de 19 a 10 consellers i d’un 46% a un (...)

   
 • Joan Carrero Saralegui President de la Fundació l’Olivar

  Per Biel Pérez i Pep Valero Neix a Arjona (Jaén). Ens conta: Casat, sense fills, 64 anys. Encara que no érem una família pobre, quan jo tenia onze anys vàrem venir a Mallorca animats pel germà major del meu pare, que era coronel metge de Marina i vivia aquí. Allà els olivars no treien gaire i aquí els (...)

   
 • El pla estratègic de l’Ateneu Pere Mascaro

  http://ateneuperemascaro.org/docume... Josep Valero Es poden fer canvis transformadors des d’unes institu- cions concebudes per mantenir l’ordre econòmic i polític existent? Aquesta pregunta la formulà David Abril en la xerrada de presentació del pla estratègic de l’Ateneu Pere Mascaró (posar el (...)

   
 • L’Altra Mirada supera el número 40

  Miquel Rosselló Consell de Redacció de l’Altra Mirada L’Altra Mirada que teniu a les vostres mans o aquest article que llegiu, corresponen al número 41 del mes de juliol. Amb aquest motiu el Consell de Redacció va celebrar el passat sis de juliol una reunió ampliada a amics i col·laboradors per fer (...)

   
 • L’Associació Mercat Social Illes Balears se va consolidant.

  Miquel Rosselló Secretari de l’Associació Mercat Social de les Illes Balears. El passat dia 18 de juny, l’Associació Mercat Social Illes Balears va celebrar la seva primera assemblea ordinària, motiu de satisfacció per aquell petit grup promotor que a la tardor del 2013 va començar a treballar amb la (...)

   
 • El pla estratègic de l’Ateneu Pere Mascaro

  Josep Valero Es poden fer canvis transformadors des d’unes institu- cions concebudes per mantenir l’ordre econòmic i polític existent? Aquesta pregunta la formulà David Abril en la xerrada de presentació del pla estratègic de l’Ateneu Pere Mascaró (posar el link del conjunt del Pla) i que es realitzà a (...)

   
 • El suïcidi d’Europa

  Gabriel Martí Borràs Fa temps que el neoliberalisme ha imposat la seva pròpia moral global, per mi molt més temible que la seva doctrina purament econòmica. I Europa, que podria haver demostrat més amplitud de mires dins aquest joc de forces, ha resultat esser el còmplice més servil d’aquesta (...)

   
 • Ens ha deixat en Jaume Adrover Noguera

  Lila Thomàs i Andreu Dilluns 6 de juliol a vespre va morir en Jaume Adrover Noguera, Puigpunyent 1929. Publicista i Director de Teatre. Durant els anys seixanta en ple franquisme, va organitzar debats i conferències, dels quals volem destacar les aules de poesia, teatre i novel·la des del 1966 i (...)

   
 • La realitat territorial que mai analitza el centralisme espanyol

  Josep Valero En les darreres eleccions municipals, insulars, forals i autonòmiques, sempre s’analitzen els resultats des de la òptica de les sumes globals i des de la visió uniformitzada d’una única realitat espanyola. És el que permet afirmar l’existència aclaparadora del bipartidisme a Espanya. (...)

   
 • Nou converses amb Josep Massot i Muntaner

  David Ginard i Féron Josep Massot i Muntaner (Palma 1941) és, sens dubte, un dels intel.lectuals més complets amb què han comp- tat les terres de parla catalana des de la recuperació democràtica posterior a la mort de Franco. Considerat amb raó com un compendi de sabers –la seva immen- sa obra de (...)

   
 • Fora botiflers, fora galls! La guerra de successió a les Illes Balears

  Pere Sampol Director de la Fundació Emili Darder Editat per Lleonard Muntaner i amb pròleg de Damià Pons, en aquest llibre Mateu Morro Marcé ha sabut sintetitzar el que va ser la Guerra de Successió a Balears. Oportunament, en l’any del tricentenari de l’acabament d’aquella guerra, l’ historiador ens (...)

   
 • Carme Castells Walking on Words. Mallorca literària

  Maties Garcias Salvà Professor d’EOI Amb el nom de Walking on Words. Mallorca literària, mestall d’anglès i català, s’aplega un ambiciós projecte de difusió literària que no tan sols se centra en el llibre que presenta set rutes literàries escampades per la geografia mallorquina, sinó que també inclou (...)

   

Comunicat d'Unides Podem de Capdepera. Nou horari dels plens

10.08.2020
El batle de Capdepera continua amb la seva retallada als espais de democràcia i canvia els horaris dels Plens complicant la participació del poble, i no ens deixa una altra opció més que armar una oposició més consolidada. 

Agenda de la Vila, Juliol 2020

09.08.2020
Agenda de la Vila
Mes de juliol 2020

Cinema al teatre de Capdepera/ Padre no hay más que uno-2

08.08.2020
Dissabte 8 a les 22 hores i Diumenge 9 i Dilluns 10 a les 20 hores
PADRE NO HAY MÁS QUE UNO 2


Concert superb de "DOS SAXOS" a l'esplanada de la capella del Castell

09.08.2020

Marina Moyà i Jaume Oliver ofereixen un gran concert de saxòfon dins el cicle
«A recer de les murades»

Una nova imatge del col·legi s'Auba amb l'arribada de l'estiu

03.08.2020
Intervenció de Gustavo a la façana principal

Narracions guanyadores del concurs Ploma de ferro 2020

03.08.2020

CATEGORIA ADULTA

Primer premi ex aequo

Llenties
de Gisela Gali Llauradó

El teu amic
d'Otger Gabarro Alcaraz

Segon premi ex aequo

L’extracció
d'Antoni Caldentey Vicens

Si a escola ensenyessin a tocar el trombó  de vares
de Marta Tarres Abella

CATEGORIA LOCAL

Alegria
de Gabriel Jaume Torres Malpesa

 

CATEGORIA JUVENIL

Premi per al cicle d’ESO

Un món diferent
de Gabriel Serralta Guerra

Premi per al cicle de Batxiller

Caiguts del cel
de Xavier Miguel Martí
Clicau l'imatge per llegir el PDF de les narracions guanyadores del Ploma de ferro 2020

Siau Benvingut, un convit a assaborir el millor teatre

02.08.2020
La "Companyia de teatre Galeria d’artefactes i persones" ens mostra com Alexandre Ballester, l'autor, s'ha convertit en un clàssic del teatre

Un conte real

04.08.2020

N'és un rei molt presumit:
Té la dèria del vestit.

- Quina capa em posaré?
No en tinc cap que em vagi bé!

Anunci a Hamburg

30.07.2020
Anunci d'una cervesa a un carrer d'Hamburg...

Antoni Amorós nomenat Vicari Episcopal

30.07.2020
Per al territori dels arxiprestats de Llevant, Pla-Nord i Migjorn, i segueix com a rector de les Parròquies de Manacor

El plaer de volar

28.07.2020
Gaudint del paisatge de Capdepera des de l'aire


Les festes d’El Carme 2020

24.07.2020
Resum d'unes festes condicionades per la "nova normalitat"

El Carme: teatre a la vorera de mar.

19.07.2020
Els tres escenaris de micro-teatre eren al moll


Desvelado

10.08.2020
DESVELADO

Del libro Casialgo de Marce López SirerLa malaltia com a camí (II)

09.08.2020
"Aquí resideix el petit però transcendental error en el concepte de la realització de la llibertat i la immortalitat. Un es retira de l'antiga comunitat i no s'adona que la necessita fins que ja és tard."Reflexions al voltant del llibre "LA MALALTIA COM A CAMÍ" de Thorwald Dethlefsen i Rüdiger DahlkeLes nits zombis d'aquí, de Capdepera

09.08.2020
El survival esdevingut un horror permanent


A la mar no hi ha xerrims ni delators, sols gent feinera

08.08.2020
Jeroni Garau "Climent" ja pescava calamars als 7 anys