Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 372


Dissabte, 27 d'abril, les actrius del grup de Teatre del Centre Cultural de la Colònia de Sant Pere (amb la participació  del nostrat Joan Genovad)  van representar l'obra, escrita i dirigida per Iván Martin, “Un fantasma malcarat”. La peça en clau de comèdia, ens presentà una sèrie de personatges que viuen en una casa antiga on la propietària lloga habitacions per poder pagar els deutes que li deixà la mare. En l’obra es tracten temes molt actuals com la manca d’habitatge (viscut pels protagonistes de l’obra de distinta manera), la ludopatia, la lluita personal per sobreviure i les contradiccions individuals... però com hem comentat amb humor.
 

Els personatges ( una monja expulsada de la congregació, un jubilat que no arriba a final de mes,  una treballadora d’un local d’oci, les dues germanes propietàries de la casa i l’al·lot de la més jove, la veïnada ludòpata i la seva filla, policia local... i la presència d’un fantasma (la mare de les propietàries de la casa, representada amb un retrat que presideix la sala i que parla per la germana menor), que se nega a partir de la casa. Tota una colecció d’éssers que lluiten per surar i als qui la fortuna se’ls presenta en forma d’una màscara africana de gran valor.

Com a bona comèdia tot s’embolica i tot acaba bé... més o manco bé.
 

Pel que vam sentir, el públic, que gairebé omplia el teatre, va gaudir de l’obra i els actors també. El grup actoral ho vam fet molt bé en conjunt, actuant amb prou desimboltura i creant uns personatges creïbles i propers.
 



Tota l’obra es desenvolupa en una única escena, que es representa una amplia sala, amb una televisió on se emeten dos curtes notícies relacionades amb el desenvolupament de la trama.
 

“Un fantasma malcarat” ha estat interpretada per Antònia Capó, Xisca Lliteras, Antònia Salom, Xisca Fuster, Antònia Fernàndez, Maite Jaume, Joan Genovard i Iván Martín.